Refurbishment of an interior

Location Poznań, Poland
Year 2016 - 2017
Status Project
Client Private
Program Interior of a house
Area 90m2
Team Jola Starzak, Dawid Strębicki, Luis Gómez Soriano, Anastasiia Oksiukovska
Photography Atelier Starzak Strebicki

The project, an arrangement of the 90 square meter house, was driven by the idea to create an illusion of spatiality, which in turn required us to change the organization of the existing layout of the rooms. We decided to demolish several walls that not only did restrict freedom but they also prevented the development of the potential for the area. As a result, the apartment became more functional than it had been at the beginning, and every place in the interior gained the possibility for practical arrangement. Moving the kitchen to the living space enabled us to open the space and create an additional room. We have arranged the extra room in the place of the old kitchen to meet the requirements of a family of four. In the living room, we put new doors which lead us to the terrace, whereas the corridor with storage was reduced to increase the area. The whole apartment has gained more light and brightness, which was enhanced by the white colour on walls and floors.