Wakacyjny apartament nad morzem

Lokalizacja Niechorze, Polska
Rok 2013 - 2014
Status Zrealizowany
Klient Prywatny
Program Wnętrze mieszkania
Powierzchnia 35 m2
Zespół Jola Starzak, Dawid Strębicki, Katarzyna Leśniewska, Anna Śmierzchalska

Wnętrze wakacyjnego apartamentu w Niechorzu zaprojektowano z myślą o dopasowaniu do stylu życia wczasowiczów. W rezultacie powstała otwarta przestrzeń, której funkcjonalność i komfort zamieszkiwania definiowane są przez samych użytkowników. Umożliwiają to zarówno przesuwne drzwi łączące dwa pokoje jak i mobilne meble (między innymi łóżka na kółkach) oraz wyraziste kolory tworzące atmosferę domowości w sytuacji tymczasowego pobytu.

 

Rytm przestrzeni wyznacza zasada zestawiania przeciwieństw (łączenie/dzielenie, skupianie/rozsuwanie, wydobywanie/ukrywanie) nadająca doświadczeniu jej użytkowania wysoce indywidualny charakter. Użyte trwałe materiały, takie jak sklejka szalunkowa czy granit pozwalają na łatwe utrzymanie pomieszczenia w czystości. Wnętrze można dowolnie konfigurować w zależności od zmieniającej się liczby osób (od 2 do 5).